Menu

Closer to His heart met Welkom Thuis team naar Roemenië

12-02-2024

Closer to His heart met Welkom Thuis team naar Roemenië

Een reis om nooit te vergeten. Na 3 voorbereidingsavonden konden we niet wachten om te gaan! De eenheid die we in de voorbereidingen ervaarden is de hele reis gebleven. Elkaar dienen en de enorm fijne, spontane worship tijden hebben de toon gezet voor een fantastische week. God sprak 's morgens al wat Hij die dag en avond wilde gaan doen, waardoor we elke keer zelf verbaasd waren over wat God door ons heen deed.

Praktisch
We hebben samen rond de 300 voedselpakketten mogen uitdelen. Voor ruim 100 hebben we zelf de boodschappen gedaan. Wat een belevenis om met 17 boodschappen karren vol bij de kassa aan te komen!! Dankzij de enorm royale giften van jullie als onze achterban, hebben we dit kunnen kopen en met liefde mogen uitdelen.

Geestelijk
Zo'n tas met boodschappen is echt een overlevingspakket voor de Roma gezinnen, de weduwen en alleenstaanden. Maar opvallend was dat de mensen in de bergdorpjes wisten dat we meer te bieden hadden! Velen kwamen zelf al voor gebed. Geld voor de dokter/tandarts hebben ze niet maar ze weten van de God die kan genezen! We hebben kiespijn zien verdwijnen, een man die deels verlamd was door een hersenbloeding kon weer rechtop lopen, van meerdere mensen kregen we te horen dat ze een "hele warme stroom" voelden op de plek waar eerder de pijn zat. Er was geloof, verwachting en honger naar het evangelie. Veel mensen en kinderen wilden die God in hun leven ontvangen. We mochten met ze bidden en velen gaven hun leven aan Jezus. Een voorganger, die de geestelijk leider is van deze bergdorpjes, gaat dat opvolgen en de mensen daar verder in onderwijzen. Naast de schok van de armoede was er ook zoveel liefde en blijdschap, zowel bij ons als bij de Roma's. Dit waren trouwens enkele bergdorpjes rondom het idyllische stadje Sighisoara, waar we deze week verbleven bij David en Rodica McGregor en hun dochter Sabrina.

Ook in de Roma gemeentes in Bachnea, Coroï en Laslau hebben we mogen spreken, getuigenissen mogen delen (elk teamlid), een stuk worship geleid en mochten we bidden voor mensen en kinderen. Wat een eer om in hun midden te zijn en wat zijn we zelf ook diep in ons hart geraakt door God, maar ook door de prachtige mensen en de passie waarmee zij zingen, echt op z'n Roma's... met niets te vergelijken, zo mooi...

Reacties van Teamleden:
"Wat een respect voor de mensen die daar ter plekke werken. Iedereen zou één keer zo'n soort reis in z'n leven moeten maken, het verandert je en het steunt een ander."

"Ik wist wel zo'n beetje wat ik zou gaan aantreffen en het is toch elke keer weer heftig om de armoede te ruiken, te zien en te voelen. Het lijken wel fragmenten uit een film maar toch sta je midden in de realiteit."

"Roemenië was voor mij echt een heel groot avontuur, samen met dit team en met God. Ik ga deze ervaring nooit meer vergeten."

"De outreach naar Roemenië heeft heel veel met ons gedaan. Je weet voordat je gaat dat er armoede is, maar wanneer je het met je eigen ogen ziet... de 'huisjes' waarin de Roma's leven, soms zelf in elkaar geflanst met wat hout en stukjes zeil... dat heeft veel met ons gedaan. We hebben liefde gegeven, maar ook zóveel ontvangen."

"Wat een prachtige week! Dit was mijn eerste outreach. Ik heb veel armoede gezien, gebrokenheid, pijn en verdriet onder de bevolking. Wat deed dat emotioneel veel met me. Maar ook wonderen van God mogen zien en de vreugde van de kinderen als we kwamen! We hadden een super fijn team, we begonnen elke dag met samen God te aanbidden, gebed voor elkaar en voor wat we die dag gingen doen."

"Deze reis heeft onze levens veranderd. We gingen erheen om liefde te geven, maar ook is onze kijk op de kerk opnieuw bijgeschaafd. Weer een puzzelstukje door God gelegd. We zijn voor altijd veranderd. Dit was onze eerste reis, maar niet onze laatste! Het was een voorrecht om mee te gaan!"

"God heeft deze reis heel veel doorbraken gegeven in mijn privéleven. Zo bijzonder, als je in gehoorzaamheid gaat en eigenlijk denkt wat heb ik nou te geven, dat God dan zegt: oh, maar deze keer heb ik JOU wat te geven! God heeft diep herstel gegeven bij teamleden, richting gegeven, verlangens aangewakkerd, visie bijgestuurd... "

Kortom: Dank U Heer voor deze bijzondere week! Wij brachten onze "5 broodjes en 2 visjes"... (Johannes 6:9)
Het is aan God om dit te vermenigvuldigen tot meer dan genoeg voor iedereen die we ontmoet hebben!

David & Rodica, onze gastheer en gastvrouw

Copyright © 2024 Weer een  Brovisuals  website
envelopescreenarrow-up-circle