Menu

Verslag Outreach Roemenië Februari 2023

02-03-2023

Verslag Outreach Roemenië Februari 2023

We kijken met een dankbaar hart terug op de outreach naar Roemenië.
Met een klein team (Hans, Danny en Frits) hebben we mogen helpen door te klussen, te spreken, aanbiddingstijden te leiden, te bidden en te profeteren over mensen. De rode draad is altijd weer liefde, relatie en contacten leggen.
Nieck is zo'n netwerker (van stichting Bouwen met een Missie) die ons in contact brengt met o.a. Teen Challenge en o.a. de gemeente in Bachnea. Dit zijn inmiddels kostbare contacten geworden waar een goede relatie aan het ontstaan is.

Hans met voorganger Gusti in Sighișoara, een vriend van Nelu die veel dingen samen ondernemen als gemeentes.
Dit is een Roma gemeente met veel connecties onder de Roma bevolking in Griekenland.

Bouwen

Het huis van Nieck en Emma is bijna klaar. Ze kunnen er bijna gaan wonen met hun gezin van inmiddels 3 kinderen. Deze week werd er gesausd, de kachel geplaatst, de vloer gelegd en nog wat laatste puntjes op de i gezet. We wensen Nieck en Emma vanaf hier alvast een hele voorspoedige verhuizing toe!

Spreken

In de Roma gemeente in Bachnea van Nelu en Anca Cocos mocht Hans weer spreken op een conferentie over het verstaan van Gods stem. Dit was een hele bijzondere tijd. Mensen zijn als sponzen en drinken in wat er wordt gezegd. Het verlangen ontstond bij veel mensen om vervuld te worden met de Heilige Geest om zo een nog meer intieme relatie met God te hebben en door Zijn Geest geleid te worden. Volwassen mannen huilden tranen van geluk omdat ze spontaan de tongentaal ontvingen toen ze baden voor vervulling met de Heilige Geest. Het hele team heeft meegebeden en/of geprofeteerd over mensen. God is mooie dingen aan het doen in deze gemeente en het was kostbaar om hier deel van te zijn. Ook in andere gemeentes in de omgeving mochten we tot zegen zijn door te spreken, aanbidding te leiden of getuigenissen te geven.

Roma kerkje in Laslau Mic

Voedselpakketten uitdelen.

In het dorpje Ormenis waar Timothy (broer van Nelu) voorganger is hebben we 15 voedselpakketten mogen brengen. Een deel daarvan hebben we zelf afgegeven. Het is zo bijzonder om in deze families binnen te mogen wandelen, de blijdschap dat er mensen speciaal voor hun komen is groot, en ze tonen dan ook een hartverwarmende gastvrijheid. Mensen zijn enorm open voor gebed, voor bemoediging en samen zingen. Timothy vertaalde dan. Wat een bijzondere mensen!

15 tassen met boodschappen om uit te delen

Teen Challenge

Bij Teen Challenge waren weer een heel aantal nieuwe jongens. Ook deze keer mochten we weer bemoedigen, bidden en profeteren. Er is niet altijd heel veel over te vertellen, maar we weten en geloven dat Gods woorden nooit leeg weerkeren. We mogen zaadjes van liefde en hoop zaaien in hun levens. En kijk naar de natuur en wat er in Gods woord staat: het zaad komt altijd op wanneer er goede grond is waarin het gezaaid wordt! Zo is God. (Mattheus 13:8,9)

De jongens kijken er altijd enorm naar uit als we weer komen. 2 van hen kwamen woensdag een dag helpen klussen bij Nieck en Emma.

Onze dankbaarheid is groot, dat we in de gelegenheid zijn om te gaan en uit te delen op de manier die bij ons past. Met ondersteuning van velen van jullie, door giften en door bidders en bemoedigers om ons heen te hebben. Enorm veel dank daarvoor!

Copyright © 2024 Weer een  Brovisuals  website
envelopescreenarrow-up-circle